Kuvabloggausta

Viimeaikoina verkkoyhteydet ovat olleet niin lapsenkengissä, etten ole saanut kuvia lisäiltyä. Nyt verkko taas ahmii gigoja, joten pistän muutamia kameraräpsyjä viime päiviltä tai viikoilta.

20160519_155558

Marseillesin katedraalin kukkulalla

20160519_150928

Notredame de la Garde katedraali kohoaa Marseillesin huikeimmalla kukkulalla. Itse kirkkoon on ilmainen sisäänpääsy – museo maksaa – ja se on varsin tunnelmallinen vaikuttavine marmoreineen ja kultaisine maalauksineen.

20160518_174850

On se voitokasta! Koko luonnonhistoriamuseorakennus hehkuu nationalismia. Se tuntuu sanovan ”katsokaa meitä, me olemme voitokas kansa ja maailman herra.” Tuohon aikaan Ranska oli vielä voimakas valtio. Kai se on edelleen, mutta ei onneksi enää noin alistavan nationalistinen. Onhan se kansallistunne edelleen pinnan alla ja terveessä isäinmaallisuudessa ei sinäänsä ole mitään pahaa, mutta tämä menneisyyden suuruuden hulluus on nykyvalossa kohtalaisen naurettavaa.

20160518_160037

Tässä mahtipontinen Luonnonhistoria museo Marseillesissä. Ei mahtunut edes kokonaan kuvaan, kun oli niin ”suuremmoinen.”

20160519_115302

Pyörät pitää lukita valtavin lukoin Marseillesissä, koska kaupungissa pyörät ja kaikki arvotavara lähtee kävelemään kaduilta

20160518_110140

Montpellierissä ihastelin raitiovaunuja ja koin olevani kuin liikkuvassa taidenäyttelyssä. Niitä oli joka lähtöön, toinen toistaan värikkäämpiä ja moninaisimmin kuvioin maalattuja

20160518_133229

Pyörämme viimeisellä junamatkallaan Montpellieristä Marseillesiin. Ne saivat matkustaa pummilla, sillä niitä ei huomattu. Niille oli aivan oma pyöräosastonsa. Tuonne loossiin ne oli hieman hankala saada, koska käytävä oli niin ahdas, että ne juuttuivat sarvistaan ja itse junanvaunussa oli portaat, mutta paikkansa löydettyään, ne matkustivat tässä oikein kiltisti.

IMG-20160517-WA0008

Ranskan maaseutua omimmilleen: kukkivat unikot ja viiniviljelyksiä

Onhan siinä kengän verran tilaa tienlaidalla. Ennen ojaa on vain hiekkaa, joten siinä ei pysty ajamaan. Tällaisia on ollut suurin osa Etelä-Ranskassa ajamistamme teistä. Yritä siinä sitten tasapainoilla pysyäksesi viivalla, kun rekat pyyhkivät ohitse! Olisiko se niin vaikeaa jättää puolimetriä enemmän tilaa, kuten useinmiten oli Espanjassa?

Onhan siinä kengän verran tilaa tienlaidalla. Ennen ojaa on vain hiekkaa, joten siinä ei pysty ajamaan. Tällaisia on ollut suurin osa Etelä-Ranskassa ajamistamme teistä. Yritä siinä sitten tasapainoilla pysyäksesi viivalla, kun rekat pyyhkivät ohitse! Olisiko se niin vaikeaa jättää puolimetriä enemmän tilaa, kuten useinmiten oli Espanjassa?

Kaikkea odottamatonta tulee vastaan, kun pyöräilee tienvarsia. Yhtäkkiä yhdellä pihalla jossain Ranskan Mini-Pyreneed seuduilla oli valtavia dinopatsaita.

Kaikkea odottamatonta tulee vastaan, kun pyöräilee tienvarsia. Yhtäkkiä yhdellä pihalla jossain Ranskan Mini-Pyreneed seuduilla oli valtavia dinopatsaita.

Kirjoittajasta

Anssku

Pesunkestävä humanisti, hippimäinen yhteiskuntapohdiskelija, sydämeltään vasemmistolainen, minimalistisen elämäntavan kannattaja ja luonnon kauneuden suuri ihailija.

Kommentoi