Lodgen läpileikkaus – millainen on intialainen lodge?

Lodge on ainutlaatuinen Intia-ilmio. Lodgen voit tavata parhaiten nuhruisissa isoissa intialaisissa kaupungeissa, jotka eivat ole lansituristien suosiossa. Pyhiinvaelluskaupungit, jonne intialaiset saapuvat temppelivierailulle ovat omiaan synnyttamaan lodgeja. Intiassa ei juurikaan ole hostelleja vaan yksinkertaisimmat hotellit ovat usein nimetty lodgeiksi, tosin joskus lodge voi myos piiloutua ”hotelli” nimikyltin taakse. Seuraavien kuvien kuvateksteissa esittelen naiden huoneiden ominaispiirteita.

 

Miksi keskella seinaa on kaakelinelio? Enta mita ovat seinista torrottavat putket? Ehka tasta on unohtunut lavuaari. Huomaa kuitenkin myonteisena vastakohtana valkoiset pyyhkeet, jotka ovat lodgelle ylellisyys. Huomaa myos viela seinien vari, se on aina mintun vihrea.

Miksi keskella seinaa on kaakelinelio? Enta mita ovat seinista torrottavat putket? Ehka tasta on unohtunut lavuaari. Huomaa kuitenkin myonteisena vastakohtana valkoiset pyyhkeet, jotka ovat lodgelle ylellisyys. Huomaa myos viela seinien vari, se on aina mintun vihrea.

Mita nuhjuisimmassakin lodgessa kuuluu olla laatikkotelevisio, jonka hyoty on lahinna, etta sen paaslle voi sailoa vaatteita otokoilta turvaan. Ohjelmina lahinna "viisaan hindumiehen paasausta", krikettia tai Bollywood tanssia.

Mita nuhjuisimmassakin lodgessa kuuluu olla laatikkotelevisio, jonka hyoty on lahinna, etta sen paaslle voi sailoa vaatteita otokoilta turvaan. Ohjelmina lahinna ”viisaan hindumiehen paasausta”, krikettia tai Bollywood tanssia.

Ghostbustersista tuttua ektoplasmaa seinilla. Vai merilevako taalla kukkii? Kauniin varisesti seina joka tapauksessa kupruilee.

Ghostbustersista tuttua ektoplasmaa seinilla. Vai merilevako taalla kukkii? Kauniin varisesti seina joka tapauksessa kupruilee.

Jokuhan siella kuitenkin tyytyvaisena loikoilee. Usein koko huone voi olla likainen ja nuhjuinen ja silti sangyssa on hohtavan puhtaat lakanat. Vastakohtaisuus ja yllatyksellisyys kuuluu lodgen pirtaan!

Jokuhan siella kuitenkin tyytyvaisena loikoilee. Usein koko huone voi olla likainen ja nuhjuinen ja silti sangyssa on hohtavan puhtaat lakanat. Vastakohtaisuus ja yllatyksellisyys kuuluu lodgen pirtaan!

Onkohan naita ikkunoita koskaan pesty?

Onkohan naita ikkunoita koskaan pesty?

Pistoketaulu. Se on aina juuri taman nakoinen: miljoonia hikisia ja mustia sormenjalkia, soittokello henkilokuntaa varten, joka ei tarpeen vaatiessa saavu, mutta vahinkopainalluksesta ilmaantuu aina. Puolet nappuloista ja pistokkeista ei toimi, tai toimivat vain kepulikonstein, kuten teippaamalla latausjohto loysaan pistokkeeseen.

Pistoketaulu. Se on aina juuri taman nakoinen: miljoonia hikisia ja mustia sormenjalkia, soittokello henkilokuntaa varten, joka ei tarpeen vaatiessa saavu, mutta vahinkopainalluksesta ilmaantuu aina. Puolet nappuloista ja pistokkeista ei toimi, tai toimivat vain kepulikonstein, kuten teippaamalla latausjohto loysaan pistokkeeseen.

Himmean hamyisa loisteputkivalaistus ja lampusta "kauniisti" roikkuva johto

Himmean hamyisa loisteputkivalaistus ja lampusta ”kauniisti” roikkuva johto

Maalista hilseillyt vessanovi. Kosteusvaurioita siella ja taalla!

Maalista hilseillyt vessanovi. Kosteusvaurioita siella ja taalla!

Mystiset putkiratkaisut ovat myos tyypillisia. Mista tama putki tulee ja mihin sei johtaa? Vessanikkunaa ei niin vain enaa suljetakaan.

Mystiset putkiratkaisut ovat myos tyypillisia. Mista tama putki tulee ja mihin sei johtaa? Vessanikkunaa ei niin vain enaa suljetakaan.

Pinttynyt lika ja lohkeillut pontto kuuluu lodgen kylpyhuoneeseen erottamattomasti

Pinttynyt lika ja lohkeillut pontto kuuluu lodgen kylpyhuoneeseen erottamattomasti

Johtoja kuuluu roikkua seinista ja pistokkeista

Johtoja kuuluu roikkua seinista ja pistokkeista

Vanerinen ja maalista hilseillyt lipastonlaatikko on ihanteellinen petipunkkien, luteiden tai muurahaisten asuinsija

Vanerinen ja maalista hilseillyt lipastonlaatikko on ihanteellinen petipunkkien, luteiden tai muurahaisten asuinsija

Puusta veistetty tikku tukkii putkivuodon ja lavuaarin poistoletku on jaanyt hieman liian lyhyeksi. Lavuaarin likavesi syoksyy putkesta varpaille.

Puusta veistetty tikku tukkii putkivuodon ja lavuaarin poistoletku on jaanyt hieman liian lyhyeksi. Lavuaarin likavesi syoksyy putkesta varpaille.

Kirjoittajasta

Anssku

Pesunkestävä humanisti, hippimäinen yhteiskuntapohdiskelija, sydämeltään vasemmistolainen, minimalistisen elämäntavan kannattaja ja luonnon kauneuden suuri ihailija.

Kommentoi