Intialaista katutaidetta

Intia ei ole samalla tavoin esteettinen maa kuin vaikkapa Italia eli kaupunkien tai kylin kauneuteen ei ole nakyvasti panostettu. Silti tastakin maasta loytyy monemoista taidetta, toisista kaupungeista enemman – kuten kultturellista Pondicherrysta – ja toisista vahemman, mutta ihmisten itseilmaisun tarve ja tarve koristaa ymparistoaan nakyy taallakin. Suurin osa seuraavista kuvista on graffitteja ja ne on maalattu muureihin tai rakennusten paatyihin. Jonkun verran olen tormannyt myos sekatekniikilla tehtyihin veistosmaisiin taideilmaisuihin, kuten Pondicherryn jatteesta tehty pallopoika. Mamalapuramin rannalla oli upea hylatyista kengista koottu palmu, mutta siita en valitettavasti saanut kuvaa. Tassa kuitenkin nyt muutama otos ikaan kuin todistamaan, etta on tallakin kansalla taideaisti, vaikka he usein elavat kaikkea muuta kuin esteettisessa ymparistossa.

t12

Vallikavu eli Amma ashramin laheinen kyla

 

Gokarna

Gokarna

Gokarna

Gokarna

Gokarnan ranta

Gokarnan ranta

Gokarna, bussiasema

Gokarna, bussiasema

Rangola eli hindulaisuuden onnea tuova kuvio, liitujauholla kivilaattaan, Pondicherry

Rangola eli hindulaisuuden onnea tuova kuvio, liitujauholla kivilaattaan, Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry

Pondicherry

Auroville

Auroville

Pondicherry, ymparistotaideteos jatteesta, sekatekniikka

Pondicherry, ymparistotaideteos jatteesta, sekatekniikka

Kirjoittajasta

Anssku

Pesunkestävä humanisti, hippimäinen yhteiskuntapohdiskelija, sydämeltään vasemmistolainen, minimalistisen elämäntavan kannattaja ja luonnon kauneuden suuri ihailija.

Kommentoi