dear sir OK

Toivottavasti Lakkadiivien risteilyalus on parempi kuntoinen kuin tämä Andamaanien purkkimme

Toivottavasti Lakkadiivien risteilyalus on parempi kuntoinen kuin tämä Andamaanien purkkimme

Intialaista epämääräisyyttä ja uskomatonta kykyä puhua aiheen vierestä on jo lähes ikävä. Onneksi olemme saaneet siitä esimakua jo täällä koti-Suomessa.

Kalle lähetti jokin aika sitten Lakkadiivi-risteilystämme kyselyä Sports-toimistoon. Hän kysyi: voimmeko maksaa western unionin kautta? Mihin kellon aikaan lautta on aamulla takaisin rannassa? Kuuluuko snorkkelit saariretken hintaan?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus oli: dear sir OK.

Kaiken kattava vastaus! Nähtävästi tuosta kolmesta sanasta oli tarkoitus tulkita ja päätellä kysymyksiimme oikeat vastaukset. Ehkä virkailija toisessa päässä ei osannut englantia ja hän ei halunnut paljastaa osaamattomuuttaan työtovereilleen pyytääkseen apua, ja niinpä hän oli vastannut ainoalla osaamallaan fraasilla.

Nöyrryimme siihen, että risteilymme tarkempi ohjelma jää arvoitukseksi. Paikanpäällä se on sitten mukava yllätys, kuinka asiat lutviutuu. Ehkä on hyväkin, ettei heiltä tihku paljon ennakkotietoja, koska eivät ne kuitenkaan pitäisi paikkaansa. Jos olisimme varautuneet vaikkapa hyviin aterioihin ja niitä ei olisikaan, meillä ei olisi eväitä matkassa ja saisimme kuunnella mahojemme kurnimista. Nyt aion joka tapauksessa ostaa paljon ruokaa tuolle parin päivän merimatkalle ja jos ateriat sattuvat olemaan kunnollisia, se on pelkkää bonusta.

Toisessa postissa Kallelle oli mainostettu, ”koralliriutta risteilykin on taas saatavilla”. Kun hän kyseli tarkemmin, vastaus oli, ”ei meillä tänä vuonna ole ollenkaan koralliretkeä.” Hyvin intialaista puheiden pyörtämistä! Itse asiassa kyse on varmaan siitä, ettei kukaan oikein ole tarkasti kartalla, mitä tapahtuu. Luulisi tuollaisessakin yrityksessä olevan helppo organisoida touhua, kun se on ainoa risteilyjä järjestävä firma, kohtalaisen pieni ja Intian mittakaavassa homma pyörii ”suurella rahalla”. Risteilyt on siis suunnattu keskiluokalle ja ne eivät mitään kovin edullista hupia ole. (noin 100 e eli meidänkin budjettiin kallista)

Eilen Kalle oli vielä kysellyt hieman maksamisesta ja kuinka ollakkaan tämän päivän viesti oli jälleen vanha tuttu: dear sir OK.

Kirjoittajasta

Anssku

Pesunkestävä humanisti, hippimäinen yhteiskuntapohdiskelija, sydämeltään vasemmistolainen, minimalistisen elämäntavan kannattaja ja luonnon kauneuden suuri ihailija.

Kommentoi