Parturissa

Laitoin äsken eilen kirjoittamani tekstin tänne. Tässä hotellimme aulassa on wiwi, mutta se ei yltänyt huneeseen asti, joten eilen en enää illalla jaksanut raahautua tänne alas nettiin. Käytiin eilen iltapäivällä vielä Koslassa syömässä (ravintola, josta saa halpaa perusmättöä, mutta ei mitään makuelämyksiä) ja minä kävin parturissa. Mies ei selvästi ennen ollut leikannut naisten hiuksia. Hän kyseli hieman hämmentyneenä ”tästäkö vaan suoraan.” Päätin päästää hänet helpolla, enkä vaatinut mitään mallia. Intiassahan naiset käyvät harvoin kampaamolla, koska kaikilla on pitkät hiukset, ja heille on olemassa tiettyjä kauneussalonkeja, joissa voi ottaa myös hiustenleikkuun. Näitä salonkeja on kuitenkin harvassa, ja helpompi on löytää perusparturi.

Mies kasteli hiukseni huolella. Hän suihki jatkuvasti epämääräisen ruskeaa vettä suihkepullosta hiuksiini. Sitten hän kampasi hiukseni otsalta taakse päin, ja leikkasi viivasuoraan. Koska hän ei kammannut etuhiuksiani alaspäin, vaan suoraan taakse otsan yli, minun etuhiukseni ovat nyt aavistuksen pitemmät kuin takana. Eipä tuo kuitenkaan haittaa, pääasia on, että pää on kevyempi ja hiukset helpompi pitää rastoittumatta. Latvani alkoivat olla jo niin kuivat, että ne menivät jatkuvasti ikään kuin rastoille. Rastathan kyllä sopisi Intian hippimeininkiin..

Välillä parturi kysyi Kallelta osoittaen hiuksiani ”sir, onkohan tämä nyt hyvä.” Olishan hän voinut minultakin kysyä, mutta Intiassahan mies tietää aina paremmin, jopa vaimonsa asioista. Täällä kaikki olettavat, että olemme naimisissa, emmekä yleensä halua asiaa korjata. Lopuksi mies kaivoi esille voidepurkin. Hän koputteli peukalollaan otsaani ja kehui, että siinä on tosi hyvä iho, mutta sitten hän siirtyi poskipäihin ja leukaan ja moitti ihon olevan liian ruskea. Voide olisi ollut vaalentavaa kasvovoidetta ja hän halusi lähes väkisin sivellä sitä naamaani. Kieltäydyin kohteliaasti ja viimein hän uskoi. Tuo voide on ikuinen hittituote Intiassa. Naiset tuhlaavat tuollaisiin erinäisiin voiteisiin omaisuuksia näyttääkseen vaaleammilta. Osa vaalennusvoiteista on jopa myrkyllisiä ja ne polttavat ihoa. Käsittämätöntä!

Tänään vietämme päivän Delhissä ja sitten suuntaamme yöjunalla kohti Almoraa.

Kirjoittajasta

Anssku

Pesunkestävä humanisti, hippimäinen yhteiskuntapohdiskelija, sydämeltään vasemmistolainen, minimalistisen elämäntavan kannattaja ja luonnon kauneuden suuri ihailija.

Kommentoi